De Zeeuwse vlag

De Zeeuwse vlag kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de Zeeuwse vlag.

Trots op de Zeeuwse vlag?

Ook zo trots als inwoner van Zeeland en wilt u dit laten zien door middel van de Zeeuwse vlag? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Zeeland! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

  • Zeeuwse vlag

    Bootvlag Zeeland

    Vanaf 13,95

    Deze bootvlag van de provincie Zeeland is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

    Opties selecteren

De vlag van Zeeland, een stukje historie

Zoals de meeste provincievlaggen van Nederland, is ook de Zeeuwse vlag in de eerste vijftien jaren na de Tweede Wereldoorlog ontworpen en aangenomen. Er waren twijfels over of de vlag op de Nederlandse vlag moest lijken, of dat ze de kleuren van het Zeeuwse wapen zouden overnemen. De keuze ging naar de laatste: de kleuren van het Zeeuwse wapen.

De Gedeputeerde Staten wilden een vlag met drie blauwe en drie witte banen, maar er werd uiteindelijk gekozen voor een ontwerp van het toenmalig Statenlid T.A.J.W. Schorer. Hij vond dat een zevenbanige vlag evenwichter was dan een zesbanige. De vlag werd ontworpen met de donkere blauwe banen aan de onder- en bovenkant, deze staken namelijk af tegen de lucht. De banen werden om en om afgewisseld met een witte baan. De zeven banen golven en de blauwe banen symboliseren dan ook het constante gevecht van Zeeland met het water. In het midden van de vlag staan het schild en de kroon uit het Zeeuwse wapen.

De Zeeuwse vlag kreeg bekendheid na de Watersnood in 1953, waarbij de Zeeuwen streden tegen het water. De leeuw die tegen het water opklimt werd een symbool van strijd, lijden en internationale solidariteit.

Een leuke bijkomstigheid is dat de blauwe en witte golvende banen in de vlag van de city Lewes in de Verenigde Staten zijn gebaseerd op die van de Zeeuwse vlag. Oorspronkelijk lag namelijk op de huidige plaats Lewis, de Nederlandse nederzetting Swaanendael.

Lees hier nog meer info over de vlag van Zeeland.

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen Zeeuwse vlag

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Zeeuwse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen