De vlag van Zuid-Holland

De vlag van Zuid-Holland kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de vlag van Zuid-Holland.

Trots op de vlag van Zuid-Holland?

Ook zo trots als inwoner van Zuid-Holland en wilt u dit laten zien door middel van de vlag van Zuid-Holland? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Zuid-Holland! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

 • vlag Zuid-Holland

  Bootvlag Zuid-Holland

  Vanaf 13,95

  Deze bootvlag van de provincie Zuid-Holland is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren
 • vlag Zuid-Hollandvlag Zuid-Holland

  Vlag Zuid-Holland

  Vanaf 32,00

  De Zuid-Hollandse vlag is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als gevelvlag of mastvlag. De provincievlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd. De kleuren zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren

De vlag van Zuid-Holland, een stukje historie

Vanaf 22 juni 1948 bestond de vlag van Zuid-Holland uit drie even hoge horizontale banen in de kleurencombinatie geel-rood-geel. De huidige Zuid-Hollandse vlag is een banier uit het Zuid-Hollandse wapenschild, deze komt overeen met het traditionele wapen van Holland. De kleuren geel van de achtergrond van de vlag, en rood van de leeuw, zijn de historische Hollandse kleuren en komen ook zo terug op de vlag van Noord-Holland. De huidige vlag werd aangenomen door de wens om de traditionele Hollandse symboliek meer terug te laten komen. De huidige vlag lijkt namelijk erg op de doeken die de graven van het Graafschap Holland sinds de Kruistochten gebruikten.

De Gedeputeerde Staten van de provincie stelden de huidige vlag voor op 15 oktober 1985. Op 24 oktober stemden de Provinciale Staten ermee in om de vlag per 1 januari 1986 te gebruiken.

Lees hier nog meer info over de vlag van Zuid-Holland

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen vlag van Zuid-Holland

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Zuid-Hollandse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen