De vlag van Overijssel

De vlag van Overijssel kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de vlag van Overijssel.

Trots op de vlag van Overijssel?

Ook zo trots als inwoner van Overijssel en wilt u dit laten zien door middel van de vlag van Overijssel? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Overijssel! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

 • vlag Overijssel

  Bootvlag Overijssel

  Vanaf 13,95

  Deze bootvlag van de provincie Overijssel is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren
 • vlag Overijsselvlag Overijssel

  Vlag Overijssel

  Vanaf 32,00

  De vlag Overijssel is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als gevelvlag of mastvlag. De provincievlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd. De kleuren zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren

De vlag van Overijssel, een stukje historie

De huidige vlag is de eerste, maar ook de enige vlag die Overijssel ooit heeft gehad. De gedeputeerde Staten van Overijssel namen de vlag aan op 21 juli 1948, op 20 augustus dat jaar werden ze in gebruik genomen. Tien jaar eerder werd Overijssel bij het veertigjarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina al wel vertegenwoordigd door een horizontale rood-geel-blauwe driekleur. Deze vlag had echter geen officiële status.

De vlag van Overijssel bestaat uit vijf horizontale banen met de kleuren rood, geel, blauw, geel, rood. De blauwe baan is golvend. De gele en rode banen beelden de historische band met Holland uit. Geel en rood zijn namelijk de kleuren van het wapen van Holland.

De golvende blauwe baan in de vlag van Overijssel staat symbool voor de rivier de Ijssel.

Lees hier nog meer info over de vlag van Overijssel

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen vlag van Overijssel

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Overijsselse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen