De vlag van Noord-Holland

De vlag van Noord-Holland kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de vlag van Noord-Holland.

Trots op de vlag van Noord-Holland?

Ook zo trots als inwoner van Noord-Holland en wilt u dit laten zien door middel van de vlag van Noord-Holland? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Noord-Holland! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

 • vlag Noord-Holland

  Bootvlag Noord-Holland

  Vanaf 13,95

  Deze bootvlag van de provincie Noord-Holland is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren
 • vlag Noord-Hollandvlag Noord Holland

  Vlag Noord-Holland

  Vanaf 32,00

  De vlag Noord-Holland is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als gevelvlag of mastvlag. De provincievlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd. De kleuren zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren

De vlag van Noord-Holland, een stukje historie

In 1938, tijdens de viering van koningin Wilhelmina’s veertigjarig regeringsjubileum, gebruikte Noord-Holland een vlag met horizontale banen in de kleuren rood-geel-blauw. Deze kleurenvolgorde wordt niet in de huidige vlag gebruikt, omdat het teveel zou lijken op de Nederlandse rood-wit-blauwe vlag. Op 22 oktober 1958 wordt de huidige vlag van Noord-Holland officieel aangenomen door de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. De Hoge Raad van Adel keurde het ontwerp goed. In het Provinciaal Blad van Noordholland werd dit nieuws gepubliceerd met daarbij een kleurenafbeelding van de vlag toegevoegd.

De kleuren geel-rood-blauw zijn afgeleid uit het wapen van Noord-Holland. Die kleuren zijn weer afgeleid van de combinatie van het oude wapen van Holland (geel en rood) en het wapen van West-Friesland (geel en blauw). Bovenaan de vlag bevindt zich de kleur geel, omdat deze kleur in zowel het wapen van Holland als het wapen van West-Friesland voorkomt.

Lees hier nog meer info over de vlag van Noord-Holland

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen vlag van Noord-Holland

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Noord-Hollandse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen