De vlag van Gelderland

De Friese vlag kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de vlag van Gelderland.

Trots op de vlag van Gelderland?

Ook zo trots als inwoner van Gelderland en wilt u dit laten zien door middel van de vlag van Gelderland? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Gelderland! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

 • vlag Gelderland

  Bootvlag Gelderland

  Vanaf 13,95

  Deze bootvlag van de provincie Gelderland is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren
 • vlag Gelderlandvlag Gelderland

  Vlag Gelderland

  Vanaf 32,00

  De vlag Gelderland is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als gevelvlag of mastvlag. De provincievlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd. De kleuren zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren

De vlag van Gelderland, een stukje historie

De provincie Gelderland wilde in de jaren na de Tweede Wereldoorlog een vlag op basis van het provinciewapen. Een blauw-geel-zwarte vlag met een hertoghoed op de gele middenbaan, welke het oude hertogdom Gelre zou symboliseren waaraan de provincie zijn naam heeft ontleend. Echter was de Hoge Raad van Adel tegen de opname van een symbool op de driekleur. Om die reden werd de vlag op 15 april 1953 aangenomen zoals de huidige vlag nu is. Dit gebeurde door een publicatie van het vlagbesluit in het Provinciaal Blad van Gelderland te plaatsen. Het ontwerp  kreeg algemene instemming van de leden van de Provinciale Staten.

De drie kleuren op de vlag zijn afgeleid van het wapen van Gelderland. Dit wapen bestaat uit een schild dat wordt gedragen door twee leeuwen. Op de linkerhelft van het schild staat een gouden leeuw, welke later op een blauw schild op het wapen van het Hertogdom Gelre stond. Op de rechterhelft van het schild staat de zwarte leeuw van Gulik, die sinds de 14e eeuw ook deel uitmaakt van het Gelderse wapen omdat de hertogen van Gulik het gezag over Gelre verkregen. De zwarte leeuw wordt weergegeven op een gouden achtergrond. Zo staan de kleuren blauw, goud (welke is vertaald naar geel) en zwart centraal in het Gelderse wapen en vormen hierdoor de Gelderse kleuren.

Lees hier nog meer info over de vlag van Gelderland.

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen vlag van Gelderland

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Gelderlandse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen