De vlag van Flevoland

De vlag van Flevoland kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de vlag van Flevoland.

Trots op de vlag van Flevoland?

Ook zo trots als inwoner van Flevoland en wilt u dit laten zien door middel van de vlag van Flevoland? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Flevoland! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

 • vlag Flevoland

  Bootvlag Flevoland

  Vanaf 13,95

  Deze bootvlag van de provincie Flevoland is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren
 • vlag Flevolandvlag Flevoland

  Vlag Flevoland

  Vanaf 32,00

  De vlag Flevoland is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als gevelvlag of mastvlag. De provincievlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd. De kleuren zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren

De vlag van Flevoland, een stukje historie

Het Amsterdamse bureau BRS ontwierp de vlag van de provincie Flevoland. De vlag werd voor het eerst gehesen op 9 januari 1986, tijdens de officiële instelling van de provincie Flevoland. Op 11 december 1985 stemde het voorbereidingslichaam Flevoland in met het ontwerp. Vervolgens werd op 15 februari 1989 de vlag formeel omschreven door de Flevolandse Gedeputeerde Staten.

De Flevolandse vlag bestaat uit tweede horizontale banen in de kleuren blauw en groen, welke worden gescheiden door een smalle gele baan die aan de linker kant golft. De golf in de gele baan staat symbool voor de golvende, rijpe korenvelden, het bloeiende koolzaad en de akkerbouw. De blauwe baan staat voor het water waarop de provincie is veroverd. En als laatst de groene baan die symbool staat voor de vlakke weidelandschappen.

Links bovenin de vlag staat een witte fleur-de-lys. Deze heraldische witte Franse lelie komt uit het familiewapen van ir. Cornelis Lely, de grondlegger van de Zuiderzeewerken die hebben geleid tot de creatie van Flevoland.

Lees hier nog meer info over de vlag van Flevoland

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen vlag van Flevoland

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Flevolandse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen