De Limburgse vlag

De Limburgse vlag kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de Limburgse vlag.

Trots op de Limburgse vlag?

Ook zo trots als inwoner van de provincie Limburg en wilt u dit laten zien door middel van de Limburgse vlag? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Limburg! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

  • Limburgse vlag

    Bootvlag Limburg

    Vanaf 13,95

    Deze bootvlag van de provincie Limburg is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

    Opties selecteren

De Limburgse vlag, een stukje historie

Het Hertogdom Limburg was volgens het Verdrag van Londen (1839) tot 1966 lid van de Duitse Bond. In deze periode gebruikte Limburg een rood-witte vlag, gebaseerd op de kleuren van het wapen van het Hertogdom. In 1885 heeft de provincie de vlag als formele provincievlag aangevraagd, maar omdat de Nederlandse provincies in de 19e eeuw alleen de Nederlandse vlag mochten voeren, werd dit herhaaldelijk afgekeurd. Desondanks gebruikte Limburg de vlag informeel tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Het huidige ontwerp van de vlag is gebaseerd op een ontwerp van de architect Louis Maris (1904-1986) uit Maastricht. In zijn ontwerp van de onderste baan wit in plaats van geel. De leeuw symboliseert Limburg en verwijst naar het oude Hertogdom Limburg. De kroon en dubbele staart maken hem de ‘Limburgse leeuw’. De blauwe baan staat voor de Maas die in verticale richting door de provincie stroomt. De witte baan staat voor de vlakke zandgronden in het noorden en midden van Limburg. De gele baan staat weer voor de heuvelachtige mergelgrond in het zuiden van Limburg. Alle kleuren uit de vlag zijn ontleend aan die van het provinciewapen, dat bij Koninklijk Besluit van 27 december 1886 No. 26 weer aan het Hertogdom Limburg werd verleend door koning Willem III der Nederlanden. Op 28 juli 1953 werd de huidige vlag vastgesteld door de Provinciale Staten van Limburg.

Lees hier nog meer info over de vlag van Limburg.

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen Limburgse vlag

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Limburgse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen