De Groningse vlag

De Groningse vlag kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de Groningse vlag.

Trots op de Groningse vlag?

Ook zo trots als inwoner van de provincie Groningen en wilt u dit laten zien door middel van de Groningse vlag? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Groningen! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

 • Groningse vlag

  Bootvlag Groningen

  Vanaf 13,95

  Deze bootvlag van de provincie Groningen is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren
 • Groningse vlagvlag Groningen

  Vlag Groningen

  Vanaf 32,00

  De Groningse vlag is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als gevelvlag of mastvlag. De provincievlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd. De kleuren zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren

De vlag van Groningen, een stukje historie

In 1913 deed Titus van der Laars een voorstel om een vlag van de provincie Groningen te gebruiken in zijn boek ‘Wapens, vlaggen en zegels van Nederland’. Hij deed 3 voorstellen voor een vlag. Het huidige ontwerp van de vlag werd gemaakt door Jan Tuin, toen lid van de Gedeputeerde Staten, waar de vlag tevens door werd vastgesteld, en later burgemeester van de stad Groningen.

De vlag is gebaseerd op het wapen van de Ommelanden en de vlag van de stad Groningen. De kleuren van de stad zijn namelijk wit en groen en die van de Ommelanden blauw, rood en wit. Al deze kleuren komen weer terug in de huidige vlag van de provincie Groningen.

De kleuren van de stad Groningen vormen een kruis in het midden van de vlag, om de centrale ligging en de rol van de stad te symboliseren. Tevens is het kruis een variant van het Scandinavische Kruis, een verwijzing naar de handelsrelatie met Scandinavië.

Lees hier nog meer info over de vlag van Groningen.

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen Groningse vlag

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Groningse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen