De Drentse vlag

De Drentse vlag kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de Drentse vlag.

Trots op de Drentse vlag?

Ook zo trots als inwoner van Drenthe en wilt u dit laten zien door middel van de Drentse vlag? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Drenthe! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

 • Drentse vlag

  Bootvlag Drenthe

  Vanaf 13,95

  Deze bootvlag van de provincie Drenthe is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als bootvlag. De vlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De kleuren van deze bootvlag zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste bootvlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren
 • Drentse vlagvlag Drenthe

  Vlag Drenthe

  Vanaf 32,00

  De Drentse vlag is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als gevelvlag of mastvlag. De provincievlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd. De kleuren zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

  Opties selecteren

De vlag van Drenthe, een stukje historie

De Drentse vlag is ontworpen door Gerlof Auke Bontekoe. Hij was 1927 tot 1938 de burgemeester van Sleen. De Drentse vlag is vastgesteld op 19 februari 1947 en daarmee had Drenthe als eerste provincie van Nederland een officiële provincievlag!

De kleuren van de Drentse vlag, rood en wit, zijn traditionele Saksische kleuren. Het zijn tevens de kleuren van aartsbisdom Utrecht, daar lag een lange tijd het bestuur van Drenthe toen het nog deel uitmaakte van het Oversticht. De kleur zwart is gekozen vanuit een esthetisch punt: het contrasteert met de witte achtergrond.

De zes sterren op de vlag staan voor dingspellen Zuidenveld, Oostermoer, Noordenveld, Rolde, Beilen en Diever. Maar ook verwijzen ze naar de Ster van Bethlehem, in het wapen van Drenthe staat namelijk Maria afgebeeld.

De toren op de Drentse vlag verwijst naar het Kasteel van Coevorden. Van daaruit handhaafden de burggraven van Coevorden, namens de Bisschop van Utrecht, de wet.

Lees hier nog meer info over de vlag van Drenthe.

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen Drentse vlag

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Drentse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen