De Brabantse vlag

De Brabantse vlag kunt u eenvoudig online bestellen in onze webshop. Op Provincievlag.nl vindt u alle officiële provincievlaggen en gemeentevlaggen van Nederland. De vlag wordt vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen. Zo ook de Brabantse vlag.

Trots op de Brabantse vlag?

Ook zo trots als inwoner van Brabant en wilt u dit laten zien door middel van de Brabantse vlag? Bestel dan al voor €32,- een gevel- of mastvlag van Brabant! Bootvlaggen zijn al te bestellen vanaf €13,95. De vlag wordt daarnaast ook vaak gehesen bij officiële gebeurtenissen of bij provinciale evenementen, leuk als u dit ook kunt doen met deze mooie vlag. De vlag is verkrijgbaar in diverse maten, zo is er voor iedere gevel, mast of boot een geschikt formaat voor een vlag!

Materiaal van de vlag

Alle vlaggen zijn van zeer degelijke kwaliteit. De provincievlaggen worden namelijk gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd met een lusje en koord (voor boot- en gevelvlaggen) of kopband en haken (voor mastvlaggen). De kleuren zijn kleurecht en weer-, wind- en uv-bestendig. U kunt de vlaggen wassen op maximaal 30 graden.

  • Brabantse vlagvlag Brabant

    Vlag Noord-Brabant

    Vanaf 32,00

    De Noord-Brabantse vlag is leverbaar in verschillende afmetingen die geschikt zijn als gevelvlag of mastvlag. De provincievlaggen worden gemaakt van het traditioneel en oersterke polyester en worden rondom dubbelnaads gezoomd en gestikt. De vlag wordt compleet gevel of mast klaar geleverd. De kleuren zijn Uv-bestendig en was bestendig (wasbaar op 30 graden). De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland.

    Opties selecteren

De vlag van Brabant, een stukje historie

De Brabantse vlag stamt uit de Middeleeuwen. Al sinds de Lotharingse periode, waarin het Graafschap Leuven werd uitgeroepen, komen de kleuren rood en wit voor in Brabanste standaarden, vlaggen en wimpels. Het Hertogdom Brabant nam de kleuren over en werd in de Middeleeuwen veel gebruikt. Vooral bij schepen die naar Antwerpen voeren.

Eind 18e eeuw stopte het gebruik van de vlag. Dit werd pas in 1959 weer opgepakt dankzij rijksarchivaris mr. J. Smit. De rood-wit geblokte vlag werd hierna de officiële vlag van de provincie Brabant. Op 21 januari 1959 stelden de Provinciale Staten de vlag vast met de volgende tekst: “Rechthoekig, bestaande uit vier horizontale banen, verdeeld in zes aangrenzende vlakken van rood en wit en zes verticale banen, verdeeld in vier aangrenzende vlakken van rood en wit.”

De huidige vlag van Brabant bestaat uit een schaakbordpatroon met 24 gekleurde vlakken in de kleuren rood en wit. De vlag van de provincie Antwerpen heeft hetzelfde patroon met de kleuren rood, wit, blauw en geel.

Lees hier nog meer info over de vlag van Brabant.

Eigen ontwerp vlag

U kunt bij Provincievlag.nl ook uw eigen ontwerp voor een vlag aanleveren. Hierbij levert u uw ontwerp aan en zorgen wij ervoor dat deze wordt gedrukt naar uw wensen! Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afmetingen Brabantse vlag

De afmetingen voor de verschillende vlaggen zijn als volgt:
100 x 70 cm (bxh) geschikt voor een gevelstok
150 x 100 cm (bxh) geschikt voor gevelstokken en masten tot 5 meter
225×150 cm (bxh) geschikt voor masten tot 7 meter
300×200 cm. (bxh) geschikt voor masten van 7 meter en hoger

45 x 30 cm (bxh) geschikt als bootvlag
60 x 40 cm (bxh) geschikt als bootvlag
75 x 50 cm (bxh) geschikt als bootvlag

Bestel uw vlag direct online

De beste provincievlag voor de goedkoopste prijs van Nederland. Maak uw keuze en bestel uw Brabantse vlag direct online via de webshop van Provincievlag.nl. U kunt achteraf betalen. De levertijden lopen van 3 tot 4  werkdagen